Какво е въздухопречиствател?

Въздухопречиствателите са устройства, които осигуряват здравословен въздух непрекъснато, независимо от сезона.Най-критичният сезон е през зимата, когато проветрението е по-рядко и миризмите от готвене, тютюнев дим, пране и т.н се наслагват в дома, е особено необходимо да се купи въздухопречиствател.Особено вреден е застоялият въздух за хора с алергия или респираторни заболявания, а също и за здрави хора,тъй като понижава имунитета им.

На българския пазар има различни марки и модели. Новият въздухопречиствател Daikin MC70L е особено ефективен при пречистване на въздуха: благодарение на технологията Streamer, замърсеният въздух преминава през шест слоя филтри преди да бъде върнат в стаята. Уредът елиминира прах, полени, акари, бактерии и неприятни миризми.

Въздухопречиствателят е с мощен вентилатор и в зависимост от режима на работа е подходящ за помещение с размери до 46 m². В Turbo режим може да бъде рециклиран дебит на въздуха от 420 m3/h. Това компактно устройство (57,6 х 40,3 х 24,1 cm) е леснo за пренасяне и може да се постави във всяка стая – хол, спалня, баня или кухня. Безшумният режим „Сън“ при 16 dB позволява пречистване на въздуха, дори и през нощта без да смущава съня. С изчистеният си бял дизайн, въздухо-пречиствателят се вписва във всеки интериор.

Устройството е лесно за почистване, тъй като филтърът трябва да се сменя само веднъж на две години. Индикаторът за поддръжка на предната страна на устройството уведомява автоматично, когато това време е настъпило. Устройството се доставя с пет нови филтри, които са прибрани в самото устройство. Благодарение на гладката си повърхност, предния панел е също много лесен за почистване.