Какво е вентилаторен конвектор?

Конвекторът е уред който успешно замества радиатор и климатично тяло обединени в едно.Той е част от отоплителна или климатична система,която осигурява отопление и/или охлаждане.Вентилаторните конвектори могат да се използват както в частни домове,така и в обществени сгради,търговски помещения и промишлени системи.Мощността на вентилаторния конвектор е значително по-голяма от обикновенния радиатор на естествена конвекция и постигането на желаната температура се осъществява за много по-кратко време.
За разлика от климатика през конвектора тече вода,а не фреон.Това позволява свобода да се избере вида на горивото с което ще се работи и е най-икономическо изгодно за различните потребители.
Съществуват конвектори за открит и скрит монтаж.Конвекторите за открит монтаж могат да бъдат с най-различен дизайн,така че да се съчетават с най-различен интериор.Моделите за скрит монтаж позволяват системата да е незабележима за потребителя и да не отнема площ от помещението.
Друго предимство на конвектора пред радиаторите,че в тях има и вграден филтър с помощта на който се спомага за пречистване на въздуха в помещението и поддържането на по-чиста среда за обитателите.